Den svenska elbilen Uniti vill bli bäst och ha en världsmarknad

Elbilen Uniti började som en ide på ett svenskt universitet. Det handlade ursprungligen om att förbättra moderna bilars påverkan på samhället och miljön. Det utvecklades till framtagandet av en elbilsprototyp som ska ta elbilskonceptet ett steg längre än andra elbilar på marknaden.

Kreatörerna bakom Elbilen Uniti menar att dagens konventionella bilar ofta är överdimensionerade och att de använder så mycket som 93% av sitt bränsle för annat än att transportera förare och passagerare.

Vidare menar personerna bakom Uniti att användarupplevelsen utvecklats långsamt och att designen fortfarande är resultatet av beslut som tagits för flera decennier sedan när fordon fungerade på ett annat sätt.

Studien av ledde fram till ett innovativt företag som fokuserar mycket på effektiv tillämpning av modern teknologi. Så beskrivs Uniti på företagets hemsida.

”Vi har kunnat växa tack vare det svenska folket och vi vill ge någonting tillbaka. Därför lanserar vi vår crowdfundingkampanj i egen regi på vår hemsida. En minsta investering på cirka 150 kronor ger alla en möjlighet att vara med”, säger företagets VD och grundare, Lewis Horne.

Elbilen Uniti passar bäst i urban miljö

Uniti ska vara specialanpassad för livet i staden. Ord som ”Holistic safety”, hushållande med resurser (tex återvinning) och skalbarhet i produktionsprocessen är ledande för utvecklingen.

Elbilen planeras att lanseras 2019.

Text: Dieseltrim Bilverkstad Bromma

Uniti, svensk elektrisk bil - Foto: uniti.earth
Uniti, svensk elektrisk bil – Foto: uniti.earth