Jeep Grand Cherokee Trackhawk – Världens snabbaste SUV

Jeep Grand Cherokee Trackhawk - Foto: Jeep.com

Steve Fowler på Auto Express har provkört Jeep Grand Cherokee Trackhawk som sätter tre nya rekord för Jeep: snabbast, starkast och dyrast. Fowler stortrivdes bakom ratten på Jeepen och han beskriver den som dödsseriös. 

Text: Bilverkstad Bromma Jeep Grand Cherokee Trackhawk – Foto: Jeep

SUV-monstret är försedd med en Hellcat V8, 6,8-litersmotor på 717 HK och det gör att Jeep kallar bilen för världens snabbaste SUV. Bilen accelererar från 0-96,5 km/tim (0-60mph) på 3,4 sekunder, vilket är snabbare än en Ferrari Portofino, skriver Auto Express. Fowler ger Jeepen betyg 4 av 5.

Pär Brandt skriver för Mestmotor.se att den kritik som Fowler ger om bilen handlar om att suven är okänslig och långsam i styrningen vilket inte ger föraren bra återkoppling. I övrigt är allt toppen, utom då möjligen priset på 692 500 kr.

Steve Fowlers bedömning av Jeep Grand Cherokee Trackhawk med hans egna ord:

”The Grand Cherokee Trackhawk is proof of how quickly Jeeps are improving, in terms of their dynamic ability, as well as their interior quality and technology. To say that this car is mind-blowingly quick is only telling half the story – it’s a truly capable and hugely enjoyable performance car. It looks like the original SUV brand is getting back to its best.”

Text: Bilverkstad Bromma

Specifikationer för Jeep Grand Cherokee Trackhawk

  • Model: Jeep Grand Cherokee Trackhawk
  • Price: 692,500 SEK
  • Engine: 6.2-litre supercharged V8
  • Power/torque: 697bhp/875Nm
  • Transmission: Eight-speed automatic, four-wheel drive
  • 0-60mph: 3.4 seconds
  • Top speed: 180mph
  • Economy/CO2: TBC
  • On sale: 2018