Toyota Tj Cruiser – Världens fulaste bil eller världens snyggaste verktygslåda?

Toyotas Tj Cruiser - Foto: Toyota.com

Toyota Tj Cruiser är mer boxformad än när Volvo var som mest lådig. Bilen syftar till att rymma så mycket som möjligt och vara maximalt praktisk för bilägare som inte har bilen i fokus, men hobbies. Tj står till och med för toolbox joy.

Text: Bilverkstad Bromma | Foton: Toyota.com

En Toyota Tj Cruiser som liknar konceptet FT-4X är perfekt för den som vill cruisa till och från dagens äventyr. Vi Bilägare utryckte det fyndigt i artikeln: ”Glädjespridande verktygslåda…”:

”De båda bilarna har gemensamt att de benämns som en slags verktygslådor för äventyrligt folk som vill ut i terrängen.”

Jalopnik var också roliga. De skrev:

”Toyota is telling us about a lot of cool new shit, like yesterday’s third-generation Century. Today we get a boxy concept car they’re calling the Tj Cruiser, which looks like the car equivalent of a bull in a china shop. In a good way, though.” – Jalopnik.com

Toyota Tj Cruiser - Foto: Toyota.com

”Lådbilen” från Toyota kan ge plats för 3 meter långa surfbrädor, svärmors soffa, kanske 4-5 cyklar eller ett packat Ikea-kök. Det är möjligt tack vare att alla säten kan fällas plant ner i golvet utom förarsätet förstås. Resultatet blir ett plant golv i nästan hela bilen. Skjutdörrar ska göra det lätt att lasta in och ur. Bilen får plats med så mycket saker att passagerarna får ta bussen. På taket på den 4,3 meter långa bilen finns det plats för ett par takboxar.

Tj Cruiser är en hybridbil som byggs på Toyotas TNGA-plattform och motorn är en tvåliters förbränningsmotor. Toyota själva beskriver bilen som en korsning mellan en SUV och en ”cargo van”. Bilen ska kunna beställas antingen med tvåhjulsdrift eller fyrhjulsdrift.

Text: Bilverkstad Bromma | Foton: Toyota.com