Klassikern Land Rover Defender upphör att tillverkas

Land Rover Defender

”Land Rover slutar att tillverka klassikern Defender – då ökar efterfrågan”, skriver Vi Bilägare.

Rewrite: Dieseltrim Bilverkstad i Bromma

Land Rover kommer att sluta tillverka sin klassiska modell Defender vid årsskiftet 2015-2016. Därför ökar efterfrågan på bilen i Sverige och andra länder innan den försvinner från det löpande bandet i den brittiska fabriken i Solihull, skriver SvD.

”The Land Rover Defender is a British four-wheel-driveoff-road utility vehicle developed from the original Land Rover Series launched in 1948. In October 2013 Land Rover announced that production would end in December 2015, after a continuous run of 67 years.” / Wikipedia

Även på Blocket.se efterlyses bilen och även de som inte tillverkats än.

Defender kom efter 2:a världskriget och har sedan dess i princip sett likadan ut under alla år. Produktionen upphör eftersom modellen inte klarar rådande miljö- och säkerhetskrav. Land Rover ska utveckla en uppföljare, skriver Vi Bilägare.

Rewrite: Dieseltrim Bilverkstad i Bromma