Ett gaypar i Skottland hamnade i chocktillstånd efter att Tesla gav dem en räkning på 230.000 kronor för att byta sitt Tesla-batteri som skadats av regn, men allt de gjort var att lämna bilen i en rejäl regnskur utanför en restaurang. Det skriver Edinburgh Live, en lokal skotsk tidning.

Bild: Paret Johnny Bacigalupo och Rob Hussey inte så nöjda med teslabatterier. Foto: Tesla.com och privat

Paret Johnny Bacigalupo och Rob Hussey berättar för tidningen att de haft en ”frustrerande” korrespondens med det världsledande elbilsföretaget Tesla, som vägrar att ta kostnaden på 230.000 kronor för ett nytt batteri. Teslan de äger kostar 810.000 kr.

Bakgrunden är att paret lämnade sitt hem nära Baberton för att gå till en populär restaurang i stadens centrum, skriver Edinburgh Live. Bilen kunde inte starta när de försökte lämna restaurangen. De fick vänta nästan fem timmar på vägassistans från Tesla support.

”Jag kan ärligt talat inte fatta att det här har hänt. När jag först fick samtalet trodde jag att vi skulle få en räkning på 7.000-14.000 kr”, förklarar Bacigalupo.

Tesla meddelade efter en undersökning att batteriet var skadat på grund av vatteninträngning och att det tyvärr inte täcktes av batteriets 8-årsgaranti. En ansvarig på Tesla sa att det fanns vatten i batteriet på grund av att vädret i Skottland har varit så dåligt. Det var det som var problemet.

”Så vad jag förstår är Teslas bilar olämpliga i Skottland”.

Edinburgh Live bekräftar i sin artikel att redaktionen sett korrespondensen mellan paret och Tesla, som bekräftar fakturan på 230.000 kr.

Det finns inga foton eller videor på företages hemsida Tesla.com som visar en Tesla i en regnskur eller en pöl, men bilderna tycks visa att Teslor kan köras på blöta vägar.

Dieseltrim Bilverkstad