Recension av BMW 530e – En slags sportbil med litet bagageutrymme

BMW 530e
BMW 530e. Foto: BMW.de

”Bilen är mycket skön att köra och har en väldigt stark motor, men bagageutrymmet är trångt och räcker knappt för en storhandling.” Vår recensent testade en BMW 530e hybrid.

En hybridbil drar kraft från när du bromsar och även från förbränningsmotorn. Den omvandlar sedan energin till elkraft via generatorer.

Inredningen i bilen är snygg i en i övrigt lika snygg bil på utsidan. Den har fina stilrena former och är på flera sätt estetiskt tilltalande. Både backkameran och frontkameran i bilen har en direkt övernaturligt bra bild. Bilar som Subaru är kända för bra kameraupplösning, men detta är någonting annat.

BMW:n har även problem. De består bland annat i ett väldigt dåligt bagageutrymme för en så pass stor bil. Det är en sedan och inte en kombi så ett mindre bagageutrymme än en kombi är förväntat. Utrymmet räcker med nöd och näppe för en storhandling. Trots att bilen ska passa även för familjer så känns det ej så i praktiken.

Bilens insida har även väldigt lite utrymme. Det är svårt att få plats för att lägga saker som solglasögon och prylar i bilen. Problemet bör inte en så dyr bil ha. Den har i övrigt hög komfort.

Slutomdömet är att bilen har många häftiga funktioner och är i stort en bra bil, men är du ute efter stort utrymme bör du välja en annan bil. BMW 530e är i praktiken mer en sportbil än en vanlig sedan.

Text: frilansande skribent

Hästkrafter: 288
Pris: Mellan 600.000 – 900.000 kr
Växellåda: Automat