Tesla Cybertruck redan både älskad och hatad

Tesla Cybertruck, 2019. Foto:Tesla.com
Tesla Cybertruck, 2019. Foto:Tesla.com

Igår prövades intresset för att köpa Tesla Cybertruck. Då öppnade förhandsbokningarna för att köpa en ny pjäs från elfordonsföretaget Tesla. Designen är radikal. Många tar avstånd från det kantiga och spetsiga utseendet. Den ser ut att komma från ett gammalt dataspel. Inte desto mindre visar antalet bokningar att Tesla-älskarna vill ha den.

Priset ligger på c:a 400,000 kr för en basmodell med en elmotor, men den kan utrustas med tre elmotorer. Bilen finns även i en specialutrustad campingversion.

Tesla Cybertruck levereras med ett superstarkt exoskelett som är anpassat för att absorbera krafterna vid en krock. ”Bilplåten” består av kompositmaterial och rutorna består av pansarglas. Exoskelettets yta beskrivs som rostfri ”Ultra-Hard 30X” och ”Cold-Rolled”.

Fulladdade batterier räcker till körning i 80 mil om du köper den dyraste versionen för 700,000 kr annars kan du köra din Tesla Cybertruck i 40 mil om du köper den billigaste varianten. Föraren har en 17-tums tryckkänslig skärm vid sidan av en rad andra tillbehör och finesser. Bilen rymmer 5 passagerare och har plats för ett stort flak.

När Model 3 lanserades förhandsbokades 180,000 bilar på ett dygn. Efter ett dygn hade 200,000 bokat Tesla Cybertruck, skriver Mest Motor. Du kan läsa mer om elbilen på Tesla.com.

Text: Dieseltrim Bilverkstad Bromma

Tesla Cybertruck Camping. Foto: Tesla.com
Tesla Cybertruck Camping. Foto: Tesla.com