Prognos: Världen kommer att ha 125 miljoner elbilar år 2030

Elbilen Volvo XC40 kommer 2019 - Pressfoto

ELBILAR. Det är svårt att finna nyheter inom bilvärlden idag utan att ideligen snubbla på nyheter om autonoma (självkörande) bilar, elbilar och hybrid-el-koncept. Dieseltrim Bilverkstad Bromma snappade upp några nyheter i bruset från de senaste 10 dagarna som vi tror intresserar dig som vill hålla dig uppdaterad. Att finna nyheter om dieseldriva fordon är svårt. Allt som skrivs om framtiden handlar om el. Volvos mest framgångsrika satsning nu heter XC40 och kanske kommer liknande modeller med eldrift i framtiden.

Text: Dieseltrim Bilverkstad Bromma. Bild: Volvo XC40 – Pressfoto

International Energy Agency ställer prognosen att det kommer att finnas så många som 125 miljoner elektriska bilar på vägarna i världen år 2030. År 2017 var det totala antalet elbilar 3 miljoner globalt, vilket var en ökning på 50% mot året innan. Som en konsekvens av att regeringar runt om i världen allt mer börjat att adoptera en EV-policy kommer antalet elbilar öka ännu mer det kommande åren, skriver CNBC.

Volvo meddelat nyligen sina nya finansiella och operationella mål som år 2025 ska positionera företaget som en fortsatt ledande aktör inom den globala fordonsindustrin.

Volvo förväntar sig att 33% av alla Volvobilar kommer att vara autonoma självkörande bilar (driverless) år 2025. Samma år tror Volvo att 50% av försäljningen kommer att ske via leasing-tjänsten Care by Volvo, enligt Digital Trends, vilket skiljer sig från dagens sätt för kunder att köpa, finansiera eller lease en bil. Care by Volvo ska resultera i över fem miljoner direkta konsumentrelationer vilka ska ge maximal förtjänst. Volvo ser även stora intäkter i  synergier med partnerföretag som Uber som köpt många Volvo XC90.

Jonas Fröberg skriver på SvD Näringsliv den 7 juni att den fristående tankesmedjan RethinkX i USA siat om att 95% av amerikanerna som åker bil år 2030 kommer att göra det som en tjänst de köper från en stor flotta. Han skriver också att VW, GM och Daimler köpt in sig i den nya app-baserade taxivärlden med mångmiljardbelopp, men att Volvo valt bort den utvecklingen.

Text: Dieseltrim Bilverkstad Bromma