Eldriven Porsche kommer innan decenniet är slut

Porsche kommer snart med konceptet Mission E – Porsches första elbil – som visades upp för första gången på en bilmässa i Frankfurt. Elvidundret ska ha en motoreffekt på över 600 hästkrafter och accelererar 0-100 km/h på 3,5 sekunder. Bilen lanseras innan 2020.

Mission E har en räcckvidd på över 50 mil per laddning och bilen laddas med en 800-voltsladdare, som påstås kunna dra ned laddtiden till hälften jämfört med andra laddare på marknaden. Litiumjonbatteri-packen finns under golvet. Det ska även finnas en sladdlös induktionsladdning via en spole som monteras i garagegolvet.

Porsches VD Oliver Blum, säger att: ”Det är början på ett nytt kapitel i sportbilens historia”.

porsche_mission_e

AutoCar: ”Porsche has stolen the limelight at this year’s Frankfurt motor show by unveiling the Mission E – a spectacular 600bhp plus electric-powered concept car aimed squarely at the Tesla Model S.”