Jeep Wrangler modell 2018 får retroutseende

Jeep Wrangler årsmodell 2018

Nya Jeep Wrangler årsmodell 2018 kommer inte att ha helt svart inredning som tidigare modeller. Delar av instrumentpanelen pryds av andra färginslag. Känslan dras tillbaka till de äldre modellerna med metallpaneler som i klassiska Jeepar, skriver Fox News.

Klimatkontrollerna består mest av knappar. Stora handsvänliga reglage styr stereon, men det mesta kan styras med en touch screen (UConnect system). Det nya är en digital display på instrumentpanelen.

Jeep Wrangler modell 2018Den manuella växellådan har 6 växlar. Bilen kan utrustas med en full-time fyrhjulsdrift som extra möjlighet.

Suven är den första helt nya Jeep-modellen på över 10 år. Den stannar troget vid den så typiska Jeep-looken, och den hämtar inspiration så långt tillbaka som till andra världskrigets första jeepar.

General Purpose vehicle blev Jeep

Ursprunget till namnet Jeep är omtvistat. En version handlar om att fordonen ursprungligen var signerade GP vilket stod för ”General Purpose vehicle”, utvecklade för den amerikanska armén, ett arbetsnamn som i engelskspråkiga länder förenklades till ”Jeep” ( ”Gee P”).

Källa Fox News: 2018 Jeep Wrangler cabin gets a retro look och 2018 Jeep Wrangler revealed in first official photos