Elbilen Tesla Model 3 har 373,000 förbeställningar – Nu kan Tesla Motors gå med vinst

Tesla Model 3, pressfoto

Bilverskstad.cc tipsade i mars Dieseltrims läsare om lanseringen av Tesla Motors nya Model 3, en lite ”billigare” elbil för den bredare bilmarknaden. Ingen visste då hur efterfrågad bilen skulle komma att bli. Nu vet vi, mycket efterfrågad.

Den 4 april skriver Teknikens Värld att det inkommit 276,000 förbeställningar och den 19 maj skriver Autoblog att det är uppe i 373,000 beställningar.

Förväntningarna är nu stora på elbilsföretaget Tesla Motors förmåga att kunna leverera upp till 500,000 stycken Model 3 per år från och med 2018, men allra störst förväntning har nog Tesla Motors egen företagsledning. De har arbetat hårt många år med att få företaget lönsamt.

Tesla Model 3, pressfoto

För att lyckas både bli lönsamt och för att klara av efterfrågan behöver Tesla Motors dra in 1,4 miljarder dollar ($1.4 billion ), skriver Autoblog. För en lekman känns summan astronomisk. Varför inte även passa på att utveckla ett nytt jetflygplan för pengarna, en Tesla Jet Model 1?

Omvärlden undrar om Tesla Motors ska lyckas med att bygga tillräckligt många batteri- och bilfabriker för att möta marknadens förväntan. En sak är klar, folk vill ha snygga elbilar som klarar många mil på en laddning. Model 3 klarar 34,5 mil, enligt tillverkaren.

En Tesla Model 3 beräknas kosta från 35,000 USD att jämföra med en Tesla Model S, lyxsedanen som kostar 76,500 USD i sin billigaste version.

Du kan förbeställa din Tesla Model 3 här: Teslamotors.com/model3/reserve

Text: Bilverkstad Bromma, bilderna är pressfoton