Par räddat efter fem dygn i insnöad Jeep Wrangler

Jeep Wrangler. Foton: Jason Logan

Ett par i Kalifornien blev insnöade i sin Jeep Wrangler i fem dagar efter att de fastnat med bilen i en snöstorm. De hade rapporterats som saknade och många hjälpte till att söka. Lokala personer hittade den insnöad bilen när de sökte med snöskoter.

Incidenten skedde i Mendocino National Forest. Carlos Hernandez-Isava och Maia Herman-Kitami berättar att de körde fast i snön den 31 januari. Efter att ha försökt gräva sig loss och misslyckats beslöt de sig för att invänta hjälp som de hoppades skulle komma så småningom, skriver Fox News.

De delade upp maten så att den skulle räcka för de båda. De försökte isolera bilen med sovunderlag sa paret till Fox KTVU. De tecknade i snön för att försöka dra till sig hjälp. Paret förväntades komma tillbaka till San Francisco fredagen den 1:a februari.  När det inte skedde rapporterade anhöriga dem som saknade.

Jason Logan och Ron Lovell var de två frivilliga, som valt att delta i sökandet, som också fann de saknade paret. Logan använde en snöskoter. Trots att snön hade ett djup på 120 cm kunde paret höra snöskotern, så de kröp fram och signalerade.

Hernandez-Isava sa att de är mycket tacksamma att de hittades. De hade kanske inte klarat det speciellt mycket längre i bilen till stor del täckt av snön.

“If the community didn’t come together like they did for us, we may have not been found until Thursday,” he said. ”The scary part was if we stay there and the car would have been covered we would have lost our lives.”

Text: Dieseltrim Bilverkstad Solna Foton: Jason Logan

Jeep Wrangler. Foto: Jason Logan