Jeep Renegade kommer som Plug-in hybrid

Fiat Chrysler har bekräftat att Jeep Renegade PHEV år 2020 kommer att lanseras som Plug-in hybrid. Bilen ska byggas av italienska fabriken i Melfi, där som även producerar Fiat 500X, skriver Vi Bilägare. Fiat Chryslers (FC) elektrifieringsutbud växer därmed inkluderat Pacifica som laddhybrid och pickupen Ram 1500 med mildhybridteknik. FC har visionen att  kunna erbjuda 30 elbilsmodller, laddhybrider, eller hybrider till 2022.
”Few technical details are available about the model, such as its battery size or potential electric range. This year, Jeep added an available 1.3-liter turbo-4 to the Renegade’s powertrain menu. It’s not clear if that engine will pair with a hybrid battery in the plug-in version.” – Green Cars Report
Text: Dieseltrim Bilverkstad Bromma